2 stk kyllingbryst
100 g baconskiver
2 ss olivenolje
0,25 ts salt
Grovmalt pepper
1 stk romanosalat, evt. ruccola eller radicchio rosso
4 sk formbrød
1 ss olivenolje
1 ss smør
1 fedd hvitløk
2 stk eggeplomme
2 ts dijonsennep
2 fedd hvitløk
4 stk ansjosfilet
2 dl nøytral olje, f.eks. rapsolje
Alternativt - kjøp ferdig cæsardressing.
Revet parmesan
Brød
Velg tykkbladede salater med god smak, som passer til den kraftige dressingen. For eksempel romanosalat og bladspinat eller ruccola.
Stek eller grill kyllingbrystene og del i strimler. Skjær bacon i terninger og sprøstek. La baconet renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Skjær formbrød i terninger og stek gyllenbrune i smør og olje tilsett finhakket hvitløk.
Ha eggeplommene til dressingen i en hurtigmikser sammen med sennep, hvitløk og ansjos. Kjør sammen og tilsett olje i en tynn stråle. Smak til med salt og grovmalt pepper.
Skyll og rist godt av salaten. Riv bladene i mindre biter.
Rens og skjær løk i tynne skiver. Anrett salat, rødløk, kylling i strimler og sprøstekt bacon på et fat. Drypp over dressingen og legg over brødkrutonger og rikelig med høvlet/revet parmesan. Server med brød.