Bentes cæsarsalat

Vanvittig smakfull cæsarsalat med bacon, kylling, krutonger og mye annet godt!

INGREDIENSER SALATEN:

2 stk kyllingbryst
100 g baconskiver
2 ss olivenolje
0,25 ts salt
Grovmalt pepper
1 stk romanosalat, evt. ruccola eller radicchio rosso

BRØDKRUTONGER:

4 sk formbrød
1 ss olivenolje
1 ss smør
1 fedd hvitløk

DRESSING:

2 stk eggeplomme
2 ts dijonsennep
2 fedd hvitløk
4 stk ansjosfilet
2 dl nøytral olje, f.eks. rapsolje
Alternativt - kjøp ferdig cæsardressing.

TIL SERVERING:

Revet parmesan
Brød

Cæsarsalat

FREMGANGSMÅTE:

Velg tykkbladede salater med god smak, som passer til den kraftige dressingen. For eksempel romanosalat og bladspinat eller ruccola.

Stek eller grill kyllingbrystene og del i strimler. Skjær bacon i terninger og sprøstek. La baconet renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Skjær formbrød i terninger og stek gyllenbrune i smør og olje tilsett finhakket hvitløk.

Ha eggeplommene til dressingen i en hurtigmikser sammen med sennep, hvitløk og ansjos. Kjør sammen og tilsett olje i en tynn stråle. Smak til med salt og grovmalt pepper.

Skyll og rist godt av salaten. Riv bladene i mindre biter.
Rens og skjær løk i tynne skiver. Anrett salat, rødløk, kylling i strimler og sprøstekt bacon på et fat. Drypp over dressingen og legg over brødkrutonger og rikelig med høvlet/revet parmesan. Server med brød.