Bollefrua si eplekake

Superenkel og seriøst god eplekake. Serveres med creme fraiche.

INGREDIENSER:

3 epler (helst norske)
ca 1 ts malt kanel 
2,5 dl sukker
2,5 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver 
100 g smeltet meierismør
1 egg
35 gram skivede mandler (en pose)
perlesukker (kan sløyfes)
creme fraiche eller rømme (til servering)


Eplekake

FREMGANGSMÅTE:

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en springform (24 cm) og kle bunnen med bakepapir.

Smelt smør over lav varme. Bland sammen alt det tørre i en bolle.

Skrell epler og del dem i båter/skiver. Fordel eplene i formen og strø over litt kanel.

Ha det smeltede smøret i bollen med de tørre ingrediensene og rør sammen. Tilsett egget og bland igjen. Deigen er ganske tjukk. Fordel deigen/røra over eplene i et jevnt lag. Strø over skivede mandler og perlesukker.

Stek midt i ovnen i ca 35 minutter. Kaken er ferdig når den er gyllen. Avkjøl på rist. Server med en creme fraiche eller rømme.

Kilde: Bollefrua.no