3 epler (helst norske)
ca 1 ts malt kanel
2,5 dl sukker
2,5 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
100 g smeltet meierismør
1 egg
35 gram skivede mandler (en pose)
perlesukker (kan sløyfes)
creme fraiche eller rømme (til servering)
Sett ovnen på 175 grader.
Smør en springform (24 cm) og kle bunnen med bakepapir.
Smelt smør over lav varme. Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Skrell epler og del dem i båter/skiver. Fordel eplene i formen og strø over litt kanel.
Ha det smeltede smøret i bollen med de tørre ingrediensene og rør sammen. Tilsett egget og bland igjen. Deigen er ganske tjukk. Fordel deigen/røra over eplene i et jevnt lag. Strø over skivede mandler og perlesukker.
Stek midt i ovnen i ca 35 minutter. Kaken er ferdig når den er gyllen. Avkjøl på rist. Server med en creme fraiche eller rømme.
Kilde: Bollefrua.no