2 fiskebuljongterning
1 liter vann
1 hakket løk
2 stk selleristenger i små biter
2 poteter i terninger
1 rød paprika i terninger
2 ts paprikapulver
1 ss karri
2 ts kayennepepper
hvitløk etter smak
1 kg hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ss honning
1-2 ss sukker
1-2 ss salt
ca 9 dl lunkent vann
Oljeblanding og topping:
1-2 dl olivenolje
1 ts rosmarin
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts basilikum
fingersalt
Kok dette i 30 min. Jevn suppen med 1,5 ss maisennamel i litt vann.Ha i 400 gr. fiskefilet og 200 reker. 200 gr philadelfiaost røres ut i 2 dl. matfløte- ha i suppa til slutt. Skal ikke kokes mer da.
Soltørkede tomater, fetaost og kuttet oliven has i deigen etter smak/ønske.
Sikt mel og gjær sammen to ganger- dette er med på å gjøre brødet luftig.
Bland mel, gjør, salt, sukker, honning og vann. Rør sammen til en klissete deig/røre. Ha i det du ønsker av soltørka tomat, fetaost og oliven. Hev under plast i en time.
Lag oljeblandingen- bland sammen oljen med krydderne.
Legg bakepapir i en langpanne og hell den ferdig heva deigen utover. Fordel i formen. La den hvile 15 min før du stikker fingertuppene i olje og stikker mange hull over hele brødet. Skjær også opp foccaciaen før steking, da er det lettere å bryte biter etterpå og oljen fordeler seg godt i brødet. Hell over oljeblandingen og fingersalt tilslutt. Stek på 220 grader ca 15 min, til det har fått gylden skorpe.