Foccaciabrød

Meget smakfullt foccaciabørd, godt til salater, supper og tapas.

INGREDIENSER:

Foccaciadeig
1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjær (blå pk)
2 ss honning
1-2 ss sukker
1-2 ss salt
Ca 9 dl lunket vann

Oljeblanding og “topping”
1,5 dl olivenolje
1 ts rosmarin
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts basilikum
Soltørkede tomater
(Evt oliven, fetaost etter ønske)
Fingersalt (Maldonsalt)
Oljeblanding

FREMGANGSMÅTE:

Sikt melet og gjær sammen 2 ganger – dette er med på å gjøre brødet enda mer luftig. Bland mel, gjær, sukker, honning og salt og tilsett vannet. Rør alt sammen til en klissete deig.

Hev deigen under plast og bakehåndkle i 1 time

Lag oljeblandingen; Ha oljen i en bolle, tilsett kryddere og rør det sammen.

Legg bakepapir i en langpanne, og “hell” den ferdighevede deigen i en langpanne og fordel utover. La gjerne deigen hvile seg i 15 min etter du har fordelt den utover.

Stikk fingertuppene i olje, og stikk hull i foccacian med fingrene (olje på fingrene er så ikke deigen skal sette seg fast i fingrene). Stikk mange hull over hele foccaciaen.

Skjær opp foccacian før steking, så kan man lett brekke av bitene etter steking. Da fordeler også oljen seg bedre inn i hele brødet og gjør det saftig og delig.

Hell oljen over, og stikk biter av soltørka tomater, fetaost og oliven nedi deigen dersom du vil ha i dette. Dryss fingersalt over brødet.

Stek brødet på 220 grader i ca 15 minutter til det har fått en brun og gyllen skorpe.

La brødet hvile 15 minutter, og brekk det opp før servering. Smaker best ferskt!