1 pk lammeskav (gilde)
2 spiseskjer tomatpurè
3 - 4 spiskskjeer curry pastè (etter smak og behag, disse får du fra mild til sterk)
1 pk matfløte
Litt melk (ca 1 dl h-melk)
Litt salt og en halv teskje sukker
2 dl lunken melk
600 gram hvetemel
2 spiskeskjer sukker
25 gr gjær
1 teskje salt
2 teskjeer bakepulver
4 spiseskjeer olje
2,5 dl youghert (naturell) - temperert
Stek lammeskavet. Tilsett tomatpurè og curry paste, la dette "frese" litt sammen. Tilsett fløte - lit og litt. Salt etter smak og behag. Kokes ca tre kvarter - en time. Tilsett melk dersom sausen blir for tykk.
Serveres rykende varm med sjasminris (eller basmatiris), nanbrød og salat av tomat, rødløk og salathode. (godt med olje som dressing over salaten).
Ha melken i en bolle, rør ut gjær pluss halv sukkermengde. La dette stå 15 - 30 min. Bland mel, salt, bakepulver pluss resten av sukkeret. Bland melk og youghert inn i det tørre og kna deigen blank og smidig. Ta i oljen. Dekk over deigen - la den heve 1 time.
Ha ovnen på max varme, gjerne grill. Del deigen i 8 - 10 emner og kjevle ut ca 2 cm tykke leiver. Stek på smurt plate (bakepapir). Etter noen min vil brødene blåse seg opp, snu dem og stek dem 1 min på andre siden.
Dersom du vil ha ekstra smak på nan brødene, så kan du pensle dem med krydder - eller hvitløkssmør (smeltet) før steking.
Steketid 3 - 5 min i ovnstemperatur 205 - 300 grader.