Sol-kanelsnurrer

Agnes og Rakel sin vri på deilige kanelsnurrer fra Trines matblogg.

INGREDIENSER:

Bolledeig:
ca 950 gram hvetemel
5 dl melk (ca 20 grader)
25 gram gjær (gjerne fersk)
125 gram sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 gram smør i terninger

Kanelfyll:
6 ss sukker (gjerne rørsukker)
2 ss kanel
100 gram mykt smør (kan fint lages uten smør i fyllet, da det er nokså mye smør i deigen).

Vaniljefyll eller perlesukker til topping. Egg til pensling.

Kanelsnurrer

FREMGANGSMÅTE:

Ha alle ingrediensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut fersk gjær i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene. Det beste resultatet får du dersom du benytter en kjøkkenmaskin med eltekroker. La deigen elte i 10-15 minutter på sakte til middels fart. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs.

Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk gjerne farten underveis.

Etterhev til dobbel størrelse. Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv som er 50-60 cm bred. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over (eller du kan røre sammen ingrediensene og bre det utover), og brett den «rene» delen over. Kjevle lett over den brettede deigen.

Del hver leiv opp i ca. 12 remser. Tvinn remsene og dann en ring med bunn, se bildet øverst til venstre.

Hev baksten. Legg litt vaniljefyll i midten før steking. Eventuelt bare pensle med egg og strø på perlesukker.

Stekes på 225 grader i 10-12 minutter.

Hele den orginale oppskrifta finner du på trinesmatblogg.no