800 gram kyllingfilet
5 dl vann
6 skiver fersk ingefær
4 stilker sitrongress (kun den hvite delen), grovhakkede
4 ss fiskesaus
500 gram brokkoli, i buketter
300 gram frisk babymais
200 gram sukkererter, rensede
2 røde paprika, i strimler
6 vårløk, i strimler
2,5 dl søt chilisaus
4 ss honning
4 ss limesaft
4 ts limeskall
14 gram friske korianderblader
Skjær kyllingen i korte, tynne strimler.
Kok opp vann, ingefær, sitrongress og fiskesaus i en stekepanne, skru ned varmen litt og la dette småkoke i 5 minutter.
Kok kyllingen i den varme væsken i 5 minutter. Rør av og til. Hell ut kokevæsken. La kjøttet dryppe av og avkjøl.
Kok opp en stor kjele med vann og kok brokkoli, mais, sukkererter, paprika og vårløk i 2 minutter. La det dryppe av og dypp det i isvann. La det dryppa av igjen.
Bland chilisaus, honning, limesaft og limeskall godt i en liten bolle. Legg grønnsakene og kyllingen i ei skål. Hell sausen over og bland forsiktig. Dryss over korianderblader.
Kilde: Lones asiatiske kokebok