1 løk
2 fedd hvitløk
1 stk rød chili
1 stk grønn paprika
1 stk rød paprika
1 stk maiskolbe (el. liten boks)
2 bokser hermetiske tomater
400 gram kjøttdeig
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
2 ts oregano
1 ts koreanderkrydder
6 dl oksekraft
salt
pepper
sukker
olivenolje
Rens og hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien, rens og skjær paprikaen i biter. Varm en klunk olje i en mellomstor kasserolle og fres løk, hvitløk og chili. Fres til løken blir blank og myk, uten at den får noen særlig farge. Tilsett krydder og la det frese videre i et lite minutt under omrøring. Ha i paprika, knuste tomater og buljong. Kok opp og la suppen småkoke i 20-25 minutter.
Smak til med salt, pepper og en klype sukker. Skjær maiskornene av kolben og bland mais og stekt kjøttdeig inn i suppen. Topp med avokado, rømme, revet ost, knust chips og koriander ved servering.
Oppskrifta er hentet fra godt.no