Hildes indiske lammegryte

Indisk gryte - deilig gryterett med ris, salat og nanbørd som tilbehør!

INGREDIENSER:

1 pk lammeskav (gilde)
2 spiseskjer tomatpurè
3 - 4 spiskskjeer curry pastè (etter smak og behag, disse får du fra mild til sterk)
1 pk matfløte
Litt melk (ca 1 dl h-melk)
Litt salt og en halv teskje sukker

NANBRØD:

2 dl lunken melk
600 gram hvetemel
2 spiskeskjer sukker
25 gr gjær
1 teskje salt
2 teskjeer bakepulver
4 spiseskjeer olje
2,5 dl youghert (naturell) - temperert

Indisk gryte med nanbrød

FREMGANGSMÅTE:

Stek lammeskavet. Tilsett tomatpurè og curry paste, la dette "frese" litt sammen. Tilsett fløte - lit og litt. Salt etter smak og behag. Kokes ca tre kvarter - en time. Tilsett melk dersom sausen blir for tykk.

Serveres rykende varm med sjasminris (eller basmatiris), nanbrød og salat av tomat, rødløk og salathode. (godt med olje som dressing over salaten).

NANBRØDENE:

Ha melken i en bolle, rør ut gjær pluss halv sukkermengde. La dette stå 15 - 30 min. Bland mel, salt, bakepulver pluss resten av sukkeret. Bland melk og youghert inn i det tørre og kna deigen blank og smidig. Ta i oljen. Dekk over deigen - la den heve 1 time.

Ha ovnen på max varme, gjerne grill. Del deigen i 8 - 10 emner og kjevle ut ca 2 cm tykke leiver. Stek på smurt plate (bakepapir). Etter noen min vil brødene blåse seg opp, snu dem og stek dem 1 min på andre siden.

Dersom du vil ha ekstra smak på nan brødene, så kan du pensle dem med krydder - eller hvitløkssmør (smeltet) før steking.

Steketid 3 - 5 min i ovnstemperatur 205 - 300 grader.