Terjes rypemiddag

Pannestekte rypebryst med mye godt tilbehør. Høstens delikatesse!

INGREDIENSER:

Rypebryst (2-3 per pers.)
Mandelpoteter
Champinjong
Bacon
Fersk rosenkål
Blåmuggost
Meierismør til steking/damping
Salt og pepper

SAUS:

Kraft fra rypeskrog/bein
Fløte
Sukker
Sukkerkulør
Blåbær (singelfrosne)
Salt og pepper

Rypemiddag

FREMGANGSMÅTE:

Skjær ut rypebrystene. Kok kraft på skrog/bein. Krafta reduseres, dvs. kokes over lang tid, slik at smaken blir konsenterert. Deretter kokes sausen videre med en stor mengde føte over lang tid. Mot slutten har du i litt sukker, og sukkerkulør for en mørkere farge. Smak til med salt og pepper. Blåbærene has i til sist, slik at de tiner og gir litt farge og smak til sausen.

Mandelpoteter skjæres i båter og legges i langpanne. Ha over smeltet smør og krydder. Steikes omlag 30 minutter på ca. 200 grader.

Champinjong skjæres i skiver og stekes i ekte smør, ha på salt og pepper.

Bacon steikes. Rosenkål smørdampes. Baconet has sammen med rosenkålen før servering.

Rypebrystene steikes noen få minutter på hver side. Ha på salt og pepper. En liten skive blåmuggost kan has på noen av brystene.

Dandér og server!