Magisk sitroncurdkake

Mandelbunn med sitroncurd, krem og bær. Utrolig frisk og god!

INGREDIENSER:

Mandelbunn:
200 gram mandler
200 gram melis
3 store egg

Sitroncurd:
4 eggeplommer
150 g sukker
120 g presset sitronsaft (se tips)
revet skall av 2 sitroner
100 g smør

Pynt:
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
Friske bær eller frukt
(for eksempel bringebær, jordbær, blåbær, rips eller ananas)
Melisdryss

 


Sitroncurdkake

FREMGANGSMÅTE SITRONCURD:

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter.

FREMGANGSMÅTE MANDELBUNN:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mal mandlene og vend inn i eggedosisen.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret.

Legg kaken på et kakefat. Pisk kremfløten til krem og smak til med vaniljesukker. Dekk kaken med curd, krem og pynt med friske bær. Sikt over litt melis før servering.