Tomatsuppe med pesto og krutonger

Hjemmelaget og mektig god tomatsuppe. Server den gjerne med en nydelig basilikumpesto og grove brødkrutonger. Her snakker vi ikke Toro!

INGREDIENSER:

Tomatsuppe
1 fedd hvitløk
2 løk
2 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
2 bokser hakkede hermetiske tomater
3 dl matfløte eller melk
½ ts salt
nykvernet pepper

Basilikumpesto
10 g pinjekjerner
25 g parmesan
1 fedd hvitløk
½ stor potte basilikum
½–¾ dl olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper
saft av ca. ¼ sitron

Brødkrutonger
grovt brød
olivenolje
maldonsalt
oregano

Tomatsuppe med pesto og krutonger

FREMGANGSMÅTE:

Tomatsuppe
Hakk opp hvitløken og løken til suppa ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i 4–5 minutter. Ha i de hermetiske tomatene. Kok opp og la det småputre i 10-15 minutter. Mos suppa enten med en stavmikser eller i en blender. Ha den tilbake i kasserollen, tilsett fløten eller melka og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Basilikumpesto
Ha pinjekjernene til pestoen i en tørr stekepanne over medium varme og rist dem til de blir brunflekkete. Lag pestoen enten i en morter, med en stavmikser eller i en matprosessor. Knus hvitløkfeddet i morteren sammen med saltet. Ha i pinjekjernene og mos det sammen. Så har du i basilikumen og knuser den også. Riv parmesanen og tilsett før du sper med olivenoljen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Lager du den med stavmikser eller matprosessor, spiller ikke rekkefølgen noen stor rolle. Bare kjør knivene rundt til alt er most sammen og du har fått en jevn og fin pesto.

Brødkrutonger
Grov brød i terninger, stekes i panna med olivenolje, maldonsalat og oregano.